In Het Nieuws


Terugblik receptie 75-jarig bestaan. (foto's, filmpje)

Duivensport Voorhout - 01-03-24Vrijdagmiddag 1 maart jl. was het een gezellige drukte in het lokaal van PV De Voorhouter aan de Sportlaan. Thema “75 jaar postduivensport in Voorhout”. Om dit extra cachet mee te geven had het bestuur van PV De Voorhouter een receptie georganiseerd om dit te vieren.
 Lees verder.... 


Leerzame verhandeling over het gezond houden van je duiven.
Met dierenarts Stephan Göbel

Duivensport Voorhout - 23-02-24In de duivensport is het een goede zaak om in ieder geval met de duiven te spelen als ze gezond zijn. Naast goede duiven, een goed functionerend hok kan ook de medische begeleiding een sleutel tot succes zijn. Het laatste punt is ter overweging meegenomen voor het houden van een duivenpraatje.
 Lees verder.... 


Ja, zo´n reisje naar De Lier, Lier, Lier.... (foto's)Duivensport Voorhout - 18-02-24

Ter gelegenheid van 75 jaar duivensport in Voorhout, wat tot uiting komt met het 75-jarig bestaan van PV De Voorhouter, had het bestuur van de vereniging een aardig programma opgesteld om dit heuglijk feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan.
 Lees verder.... 


Gezellige Kampioenenhuldiging. (foto's)

Duivensport Voorhout - 06-01-24

Zaterdag 6 januari hield PV De Voorhouter weer haar jaarlijkse kampioenen huldiging en de daarbij gekoppelde Nieuwjaars bijeenkomst. Rond 16.00 uur druppelden de eerste leden van de vereniging het lokaal binnen. Ontvangst geschiedde met een kop koffie, vergezeld van een heerlijke traktatie van onze “meester bakker“ Wim van de Kooy. De overheerlijke roomsoezen liet een ieder zich goed smaken. Het was weer voor de bakker, m.a.w. het was weer prima in orde.
 Lees verder.... 


duivenkeuring (foto's)

Duivensport Voorhout - 16-12-23

Om het contact met de leden van PV De Voorhouter in het winterseizoen te verstevigen, had het bestuur gemeend om een duivenkeuring in te lassen.
 Lees verder.... 


Gezellige afsluiting van het vluchtseizoen!! (foto's)

Duivensport Voorhout - 30-10-23

Het bestuur van PV De Voorhouter had er dit jaar voor gekozen om als afsluiting een diner te geven samen met hun echtgenotes en vriendinnen. Normaal gesproken zou er een item visbakken halverwege het seizoen gepland worden. Helaas zou dat door omstandigheden niet plaatsvinden.
 Lees verder.... 
Oranje vlucht 2023.

Duivensport Teylingen - 09-09-23 (foto's/filmpje)

Traditie getrouw is het een goed gebruik dat de najaarsfeesten van de Oranje Vereniging worden geopend met een postduiven vlucht voor de inwoners van Teylingen. De organisatie van deze duiven vlucht is in handen van afgevaardigden van PV De Voorhouter en PV De Blauwband uit Sassenheim.
 Lees verder.... 


C’est fini..

Duivensport Voorhout - 09-09-23

Kroon op het werk van combinatie van de Kooy.


Succes in een bepaalde sport is een geweldige ervaring. In onze duivensport is dit gegeven voor heel veel liefhebbers een belangrijk item. Presteren op niveau. Jezelf helemaal wegcijferen want je hobby of sport slurpt heel veel energie op. Veel kun je zelf bereiken door een ontiegelijke inzet.
 Lees verder.... 


Allemachtig, Prachtig, Machtig, Reusachtig, Oppermachtig.

Duivensport Voorhout - 02-09-23

Op het programma stond afgelopen zaterdag de één na laatste krachtmeting voordat het seizoen schluss is. Een jonge duivenvlucht vanuit Melun en een natoer vlucht vanuit Niergnies. Zo aan het eind van het seizoen zie je dat er wel wat meer liefhebbers de bekende pijp aan Maarten geven.
 Lees verder.... 
Denkend aan... de duivensport.

Duivensport Voorhout - 26-08-23

Vroeger was alles beter. Een stelregel die heden ten dage nog heel veel mensen bezigen. Men blijft, of men het wil of niet, hangen in nostalgische gedachten. Was vroeger altijd alles beter? De vraag stellen is hem ook beantwoorden. Natuurlijk niet. Vroeger beleefde de duivensport zijn hoogtij dagen.
 Lees verder.... 
Hitteprotocol (foto)

Duivensport Voorhout - 19-08-23

Op het vluchtprogramma stonden twee vluchten te weten een jonge duivenvlucht en een natoer vlucht. Een tiental jaren geleden had de natoer een heel andere betekenis die er nu aan wordt gegeven. Voor veel duivenliefhebbers geldt nog steeds dat men op de natoer verschillende duiven wil africhten voor het nieuwe seizoen.
 Lees verder.... 
Goud, zilver en brons voor Piet van der Hulst-Wiranda!! (foto)

Duivensport Voorhout - 12-08-23

We zijn inmiddels al wel ver in het vluchtprogramma. Afgelopen zaterdag werd een aanvang genomen met de eerste natoer vlucht van 2023. Naast deze nieuwe start, immers een ieder begint weer op nul, was er ook een vlucht voor de jonge garde vanuit Pont St. Maxence.
 Lees verder.... 


Dromen. (foto)

Duivensport Voorhout - 04-08-23

Heel veel mensen hebben een droom. Zei Martin Luther King het niet al tientallen jaren (1963) geleden "I Have a Dream". Menigeen heeft een droom die helaas nooit tot een werkelijkheid zal worden. Dromen over een betere wereld, een schone wereld. Geen tijd voor zinloze oorlogen maar een tijd van vrede. Letten op onze planeet die we dan zelf niet ten gronde richten.
 Lees verder.... 


Regengod PLUVIUS laat zich gelden. (foto)

Duivensport Voorhout - 29-07-23Op onze kalender geeft het op dit moment de zomer aan, maar als je de laatste weken naar buiten kijkt of moet wezen, lijkt het wel herfst. Veel wind, veel neerslag, diverse codes geel... je zal maar vakantie hebben en in je tentje zitten.
 Lees verder.... 


De smaak te pakken? (foto & filmpje)

Duivensport Voorhout - 22-07-23

Voor veel duivenliefhebbers stond er dit weekend een scala van wedvluchten op het programma. Ten minste als je genoeg duiven hebt die deze afstanden aankunnen. Twee overnachtvluchten, een dagfondvlucht, een jonge duiven vlucht en een vitesse 2 vlucht voor oude duiven. Dus voor elk wat wils.
 Lees verder.... 


Is de eerste klap een daalder waard? (foto)

Duivensport Voorhout - 15-07-23

Deze zaterdag stonden er voor de leden van PV De Voorhouter twee programmavluchten op de rol. En wel Melun en Lennik (M28 en J 28). Door het bestuur van de NPO werd er het zgn. hitte protocol in werking gesteld. Dat hield in dat er minder duiven in de mand (23)mogen worden vervoerd.
 Lees verder.... 


Van uitstel, geen afstel.

Duivensport Voorhout - 02-07-23Wat de meeste duivenliefhebbers bij het inkorven al vermoeden, is zaterdag jl. uiteindelijk uitgekomen. De weersverwachtingen waren dermate voorspelbaar dat uitwijken naar de zondag niet voor iedereen als een verrassing bleek te zijn. Regen en regen. Gelukkig nam de LC een snel besluit dat het onverantwoord was om die dag te lossen.
 Lees verder.... 


Comb. Van de Kooy houdt huis in vereniging en samenspel.

Duivensport Voorhout - 24-06-23Er zijn van die zaken die je nauwelijks kunt geloven. Je moet erbij geweest zijn om dat te geloven. In de duivensport kom je zulke dingen wel eens sporadisch tegen. Een uitslag die je doet watertanden. Zo goed dat het nauwelijks is voor te stellen. Afgelopen zaterdag konden we van dit schouwspel genieten.
 Lees verder.... 


Er kan er maar één de eerste zijn!!

Duivensport Voorhout - 17-06-23Het aanhoudende warme weer en de wind die uit het noorden waait maken dat onze duiven het al wekenlang moeilijk hebben. Een duif die voldoende reserve voedsel heeft en niet vaak moet landen om zijn of haar dorst te lessen, heeft ogenschijnlijk minder moeite om rap thuis te komen.
 Lees verder.... 


Onze duiven kregen het niet cadeau !!!

Duivensport Voorhout - 10-06-23Het was me het weekend wel. Drukte alom in het hok en verenigingslokaal. Men kon dit weekend inkorven voor maar liefst drie wedvluchten. Een nare bijkomstigheid was de hoge voorspelde temperaturen en de noordoosten wind. Beslist geen sinecure voor de duiven. Veel duivenliefhebbers twijfelden dan ook wat te doen.
 Lees verder.... 


Willem van de Kooy geeft vliegles!!

Duivensport Voorhout - 03-06-23

Eerst even een korte terugblik een weekend geleden. Toen stond op het programma Niergnies. Voor combinatie van de Kooy een prachtige opsteker. Zij wonnen in Rayon West van afdeling 5 de eerste prijs. Hun prestatie werd gehonoreerd met een kleine reportage in het Spoor der Kampioenen nummer 19. Hieronder volgt het verslag:
 Lees verder.... 


Alweer een parel op een toch al rijk bezette kroon.

Duivensport Voorhout - 27-05-23

Deze zaterdag stonden er twee wedvluchten op het programma. Een vitesse vlucht vanuit Niergnies en een eendaagse fondvlucht vanuit Vierzon. Net als afgelopen twee zaterdagen stond de wind weer eens uit het noord en/of noordoosten. Sommige liefhebbers stonden in dubio of ze sommige duiven niet een weekje rust zouden moeten geven.
 Lees verder.... 


2021 – 1142533 strikes again.

Duivensport Voorhout - 20-05-23In de postduiven sport heerst het van de vele meningen over onze duiven. Met name hoe je aan een topper kunt komen. Bij de meeste liefhebbers staat een strenge selectie hoog in het vaandel. Liever drie topduiven dan een heel hok vol twijfelaars. Veel liefhebbers maken zich ook zorgen over het welzijn van wedstrijdduiven.
 Lees verder.... 


Onze duiven kregen het niet cadeau.

Duivensport Voorhout - 13-05-23Zaterdag 13 mei (13 ongeluksgetal??) stond de eerste midfond vlucht op het programma. De vooruitzichten waren wisselend. De afgelopen week werden we geteisterd door regenbuien en opkomende mistbanken. Hoe anders verliep deze zaterdag.
 Lees verder.... 


Opdat we het niet vergeten.

Duivensport Voorhout - 06-05-23Afgelopen week stond in het teken van de 4 mei herdenking en de Bevrijdingsdag 5 mei. Volgens goed gebruik wordt er in PV De Voorhouter rond deze data de bevrijdingsvlucht gehouden met de daarbij behorende bevrijdingsbeker.
 Lees verder.... 


Als je niet goed kunt verliezen, zal je ook niet winnen. (foto's).

Duivensport Voorhout - 30-04-23

Winnen kan niet zonder verliezen. Om beter te kunnen worden zal je je moeten verbeteren. In onze duivensport is verliezen een onderdeel van onze sport. Men wil tenslotte altijd wel winnen maar daar komt dan vaak teleurstelling om de hoek kijken.
 Lees verder.... 
Als je de lat lager legt, wil niet zeggen dat je hoger springt.

Duivensport Voorhout - 23-04-23

Nadat afgelopen vrijdag alle werkzaamheden betreffende de vlucht naar Quievrain voltooid waren, bleef een beperkt aantal liefhebbers nog even wat nababbelen. Onder het genot van een verfrissing kwam men algauw op het onderwerp “hoe kan ik beter worden. Hoe kan ik meer wedijveren met de kampioenen?”
 Lees verder.... 


Het spel is weer (uit) op de wagen! (foto's).

Duivensport Voorhout - 15-04-23

De vooruitzichten voor het nieuwe vliegseizoen zagen er niet erg gunstig uit. Mochten we in 2022 al in maart genieten van het mooie, warme weer (trouwens ook niet zoals het hoort), nu in 2023 was het weer niet van dien aard dat we vol goede moed konden beginnen met ons vluchtprogramma.
 Lees verder.... 


Jonge duiven verkoop in perfecte sfeer (foto's).

Duivensport Voorhout - 11-03-23

Zaterdag 11 maart jl. hield PV De Voorhouter weer haar jaarlijkse verkoop van jonge duiven. Een keur aan top aanbiedingen passeerde de revue. Met name zou je kunnen stellen dat er voor "elk wat wils" was. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur vonden velen de weg naar het clublokaal.
 Lees verder.... 


Voorspellende gave ????

Een gezellige leuke avond en lekker gegeten, kortom prima georganiseerd en bedankt voor deze top avond, We gaan nieuw jaar om de 2 maanden vieren, mooie voorspelling, Wat hebben we toch een fijne avond gehad, lekker ontspannen en met veel humor, een goed begin voor het nieuwe jaar.
 Lees verder....
Toekomst Perspectief??

Dit moet me toch even van het hart. Een bezorgde duivenliefhebber die zijn sport een warm hart toedicht. Een postduivenvereniging die een positieve kijk op de sport heeft via een eigen website (up-to-date)

Tijdens de laatste weken van december ontvangen we weer heel wat kerst- en nieuwjaars kaarten. Naast de feestelijke adviezen, is er ook ruimte gereserveerd voor een goede gezondheid voor het nieuwe jaar. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar is dat wel zo. Vaak hangt het af van je welbevinden. De omgeving waarin je je bevindt bepaalt mede hoe je gezondheid is. Duivensport is een mooie ontspanning c.q. hobby, maar je gezondheid van je naasten en jezelf is wel even belangrijker. Het bepaalt mede hoe je in het leven staat. Veel mensen weten wat ik ermee bedoel. Je zult maar je geliefde, je broers of zussen, een goede kennis zijn ontvallen. Dan kijkt men toch even anders naar je eigen situatie.
 Lees verder....


Leerzame duivenkeuring met Jan Hoogenboom (foto's)

Duivensport Voorhout - 23-22

Zaterdag 17 december jl. vond er in ons gebouw een duiven keuring plaats. De leden van PV De Voorhouter mochten 4 duiven brengen, jong, oud, doffer of duivin, die ter keuring werden aangeboden aan een gerespecteerd liefhebber uit ons Samenspel Leiden en Omstreken.
 Lees verder....

De strijd is gestreden!!! (foto's & filmpje)

Duivensport Voorhout - 22-22

In het weekend van 10 en 11 september jl. kwam er een eind aan het seizoen 2022. Dit weekend behelsde drie vluchten. Twee wedvluchten tellend voor een kampioenschap en de ORANJE vlucht, de opening van de festiviteiten week van de Oranje Vereniging. Een jaarlijks terugkerende opening door leden van PV De Voorhouter te Voorhout en leden van PV De Blauwband te Sassenheim.
 Lees verder....


We zijn er bijna.... (foto's & filmpje)

Duivensport Voorhout - 21-22

Het duivenseizoen nadert met rasse schreden. Je zou kunnen zeggen, in wielertermen, we zien de vod van de laatste kilometers. Voor de meeste duivenliefhebbers komt er een eind aan een, voor wat betreft de lossingen, mooi duivenseizoen. De fanatieke duivenmelkers zullen ook blij zijn dat aan al hun inspanningen een eind komt.
 Lees verder....
Totale overrompeling....

Duivensport Voorhout - 20-22

We zijn inmiddels aanbeland op de overgang naar de maand september. En de meeste liefhebbers weten dan al dat het eind van het duivenseizoen nadert. Nog een aantal jonge duiven vluchten en een aantal natoer vluchten en dan “ist es schluss”. Het is over. De eindbalans kun je als duivenliefhebber dan opmaken.
 Lees verder....
Spoorwegstaking? De dienstregeling van de Kooy trein rijdt op schema!

Duivensport Voorhout - 19-22

Na een “duivenloos” weekend i.v.m. het hitteprotocol, konden we afgelopen zaterdag weer genieten van de aankomsten van onze duiven. Niet eenieder want bij het bekijken van compu live aankomsten zakte bij velen de moed al in de schoenen.
 Lees verder....


De zoete smaak der overwinning.

Duivensport Voorhout - 18-22

Het spel met de jonge duiven is alweer enkele weken geleden begonnen. Nog steeds blijkt dat soms nog veel jonge duiven onderweg zijn. Voor de meeste duivenliefhebbers blijkt dit telkens weer een heet hangijzer te zijn. Ogenschijnlijk zijn ze goed gezond, vliegen goed maar desondanks een afname van het aantal jonge duiven die het hok zonder problemen kunnen bereiken.
 Lees verder....


’t Is niet te “geleuve”.

Duivensport Voorhout - 17-22

Hoe vaak heeft men dat niet. Men leest iets in de kranten, hoort iets op het nieuws, volgt de diverse mediasites en heeft dan het gevoel hoe is het mogelijk. Van zinloze oorlogen, de medemens iets aandoen n.a.v. een meningsverschil, gaan kanoën zonder zwemvest enz. Vaak frons je dan je wenkbrauwen en denkt “het zal wel“.
 Lees verder....


Opmerkelijk.(foto)

Duivensport Voorhout - 16-22

Opmerkelijk 1

Postduivenvereniging De Voorhouter is beslist geen grote vereniging. Zo’n achttal liefhebbers korven soms onregelmatig in. Op de wedvluchten zijn het natuurlijk zo’n zestal duivenliefhebbers die hun duiven ter inkorving aanbieden. Qua resultaten echter, kunnen sommige leden een flink deuntje meezingen. Kwam vorig jaar Sjaan en Jan Nijgh nationaal als Grootmeester uit het niets in de picture, ook in 2022 kwam PV De Voorhouter voor de tweede keer in het nieuws met een Grootmeester titel.
 Lees verder....


Tegeltjeswijsheid.

Duivensport Voorhout - 15-22Duivenliefhebbers zijn een apart soort volk. Heel veel goed gelovigheid en de drang naar beter. Niet tevreden zijn met wat je hebt, maar altijd de hoogste toppen willen scheren. Maar, tel je zegeningen. Jaren geleden deden fabrikanten je weten dat je beslist een nieuw noviteit moest aanschaffen en het liefst bij hen, natuurlijk. Weet u het nog?
 Lees verder....


Nostalgie.

Duivensport Voorhout - 14-22Soms hebben duivenliefhebbers wel eens de hang naar vroeger. De duivensport stond nog maar net in de schoenen en eenieder had kans om een prijsje te spelen. Hierboven een prachtige foto van de duivensport op de eilanden, de seinpost, ik meen uit Middelharnis. Was dit allemaal zoveel beter dan anno 2022?
 Lees verder....


Het komt niet altijd onverwachts!

Duivensport Voorhout - 13-22Duivensport is een hobby of zo u wilt een sport die heel veel voordelen oplevert. De omgang met dieren, de sociale contacten met mede duivenliefhebbers, allemaal ingrediënten die de duivensport zo leuk maken. Welke sport kan je beoefenen zo dicht bij huis, in je eigen achtertuin?
 Lees verder....


Nieuwe lichting....

Duivensport Voorhout - 12-22De langste dag hebben we weer achter de rug en we zijn op weg naar de jonge duiven vluchten. Hoe is dan het toekomstperspectief? Speel ik met mijn beloftevolle jonge duiven het hele programma of neem ik minder risico door ze op de natoer te spelen?
 Lees verder....


Hitteprotocol

Duivensport Voorhout - 11-22De voorbereidingen voor de vluchten van afgelopen zaterdag werden reeds maandag dertiende juni ingezet. De berichten voor dat weekend luidden warm en heet weer. In Zuid-Frankrijk zou de thermometer 35 graden en hoger aanwijzen. De liefhebbers van de overnachtfond stonden waarschijnlijk reeds te popelen om de klassieker van het jaar nl. St.Vincent te gaan spelen.
 Lees verder....


Hier ben ik al....

Duivensport Voorhout - 10-22Hoe vaak zullen de duiven in gedachten het bovenstaande denken? Voor mij onbekend, weet niet of ze kunnen denken. Toch zal de doffer of duivin blij zijn dat ze de vertrouwde hokken weer hebben bereikt.
 Lees verder....


Willem en Ria van de Kooy geven vliegles....

Duivensport Voorhout - 09-22Soms is het wel eens nodig om complimentjes uit te delen. Afgelopen weekend verdient de lossingscommissie van afdeling 5 een groot compliment. Al vroeg had men door dat de duivenlossing in Fontenay sur Eure niet op de geplande datum gelost kon worden. Regenbuien verhinderden dat en daarbij opgeteld een straffe noordoostenwind zou het voor de duiven een lastig vluchtje worden.
 Lees verder....


Kedeng, kedeng.... de trein dendert door....(foto)

Duivensport Voorhout - 08-22

Succes en voldoening, het één kan niet zonder het ander. Heb je succes in de sport of in je “gewone leven” dan komt ook de voldoening om de hoek kijken. Het mooie gevoel van… ik heb het weer geflikt, gaat dan een overheersende rol spelen. Introverte of extroverte mensen uiten zich allen op een andere manier.
 Lees verder....


Het gaat niet altijd van een leien dakje!

Duivensport Voorhout - 07-22Duivensport is een prachtige hobby, zeker als je niets om handen hebt en aan huis gekluisterd zit, om welke reden dan ook. Duiven verzorgen, loslaten, het hok schoonmaken, kweken van toekomstige kampioentjes, prijs vliegen en liefst vroeg....
 Lees verder....


Drukke week voor PV de Voorhouter.(foto)

Duivensport Voorhout - 06-22

We schieten alweer aardig op met de vitesse vluchten van 2022. De concoursen verlopen vlot en weinig tot geen verliezen. Het is wel eens anders geweest. Nog steeds tevreden gezichten in het inkorflokaal. Natuurlijk kan er maar één de eerste prijs winnen, maar de omgang met je duiven vergoedt ook veel.
 Lees verder....


Opdat wij niet vergeten.

Duivensport Voorhout - 05-22Vrede, een woord dat uit 5 letters bestaat. Een simpel gegeven zou je zeggen, maar dit woord vrede houdt zoveel meer in. Afgeleide woorden o.a. vredelievendheid, vreedzaam, vredig en zo kan je nog wel even doorgaan. Al deze woorden behelzen een vorm van… laat ieder met rust, leef zodat je anderen niet onheus bejegent.
 Lees verder....


Willem’s duiven konvooi dendert Voorhout binnen!!

Duivensport Voorhout - 04-22

Zaterdag j.l. stond afdeling 5 met zo’n 36.000 duiven in Quievrain. Een losplaats die voor onze Belgische duivenvrienden altijd een magische klank zal houden. Zoiets als in de trant bij ons Orleans jonge duiven of Ruffec. Al in de vorige eeuw stond deze losplaats bekend als het summum van de snelheids vluchten.
 Lees verder....


Een bloemlezing.(foto)

Duivensport Voorhout - 03-22

Het startsein voor een nieuw duivensport seizoen is gegeven. Een mooie zonnige dag vormde het decor voor nieuw elan. Terwijl de regio afgesloten was voor doorgaand verkeer, bleek dit het sein voor vele gasten om zich te profileren in de Bollenstreek. Het bloemencorso was na een aantal jaren weer volop in de belangstelling.
 Lees verder....


De eerste pannenkoek is voor de kinderen!(foto)

Duivensport Voorhout - 02-22

Na een iets wisselvallig voorjaar, mooi weer en regenachtig en veel wind staan we nu weer ongemerkt voor een nieuw sportseizoen. Veel liefhebbers staan alweer te trappelen van ongeduld. Wanneer kunnen we weer met onze duiven prijsjes bij elkaar vliegen.
 Lees verder....


Een week Voorhoutse duivensport in “vogelvlucht”.(foto)

Duivensport Voorhout - 01-22

Nu we eindelijk weer verlost werden van de beperkende maatregelen, kwam elk zichzelf respecterende postduivenvereniging uit hun winterslaap. Weinig tot niets kon er door de uitgebrachte restricties i.v.m. met corona worden georganiseerd. Nu door de versoepelingen kon men uiteindelijk weer eens sociaal samenkomen in het clublokaal. Ook de leden van PV De Voorhouter konden elkaar weer eens spreken en uitgebreid praten over de duiven.
 Lees verder....


De koek is (bijna) op.(foto/video)

Duivensport Voorhout J36 + N36 + Oranjevlucht- 22-21

En zo is het duivenseizoen op een haar na gevild. Mochten we in het begin nog enigszins in de war gebracht zijn door corona, is het tenslotte in een goede harmonie verlopen. Heel vaak hadden we het weer mee en konden uitgebreid buiten genieten van het mooie weer tijdens de inkorfdagen c.q. uren.
 Lees verder....


Leden van PV De Voorhouter Regionaal en Nationaal in de picture.(foto)

Duivensport Voorhout J35 + N35 - 21-21

Afgelopen week kon men genieten van de prestaties en een wereldprimeur van twee Voorhoutse liefhebbers. Comb. Willem, Ria en Danny van de Kooy en Tijs van der Hulst timmeren aardig wat aan de weg.
 Lees verder....


Als een tierelier.(foto/video)

Duivensport Voorhout J34 + N34 - 20-21

Duivensport is soms niet te voorspellen. Succes en teleurstelling liggen vaak op de loer. De kampioenschap spelers hebben er vaak het minst last van. Door hun ongebreidelde inspanning lukt het hen steeds weer om de boel weer op de rails te krijgen na een wat mindere wedvlucht.
 Lees verder....


Overpeinzingen.(foto)

Duivensport Voorhout J33 + N33 - 19-21Over een maandje zit het seizoen er weer op. Zo denk je, wanneer gaan we starten en zo is het over. Niet alleen voor de duiven maar zeker ook voor de duivenmelkers. Topprestaties leveren onder hoogspanning of zo u wilt ontspanning. Ieder zijn meug.
 Lees verder....


Spontane actie!!!

Duivensport Voorhout J32 - 18-21

Onze duivensport staat nog steeds niet hoog op de prioriteitenlijst. Veel mensen weten nog steeds niet wat onze duiven kunnen. Bij een goede verzorging en medische controle zijn de duivenliefhebbers in staat hun postduiven die zorg te verlenen die maken dat ze prestaties kunnen leveren.
 Lees verder....


Deelnemen is belangrijker dan winnen.

Duivensport Voorhout J31 - 17-21De Olympische Spelen zijn weer voorbij. De vlam is gedoofd en de sporters zijn huiswaarts gekeerd, wel of niet in het bezit van één of meerdere medailles. Voor topspelers in de duivensport die verlegen zitten om bijnamen een uitgelezen mogelijkheid om je arsenaal van kampioens duiven met namen uit te breiden.
 Lees verder....


Glory Days.(foto)

Duivensport Voorhout J30 + E30 - 16-21

Zaterdag 31 juli was dit jaar het eindpunt van het oude duiven seizoen. In het begin denk je dat duurt nog wel even voor het seizoen is afgelopen. En voor je het weet is het voor de oude duiven fini. Fontenay sur Eure fungeerde deze keer als eindstation.
 Lees verder....


Suprematie komt je niet aanwaaien.

Duivensport Voorhout M29 - 15-21

Bij de start van je duivensport hobby, heeft eenieder de hoogste verwachtingen. Verhalen die uit de rijke analen van de duivensport voortkomen, vertellen de argeloze duiven beoefenaar dat het duiven houden een fluitje van een cent is. Dat is natuurlijk zo, althans als je van dieren houdt en ze een goede verzorging geeft.
 Lees verder....


Was vroeger altijd alles beter?(foto)

Duivensport Voorhout J28 + E28 - 14-21

Heel veel mensen in en buiten Nederland denken vaak dat vroeger alles beter was dan nu. Niet alleen in het alledaagse leven maar ook in de diverse sporten. Ook de duivensport vormt hierop geen uitzondering. Met een duivenmandje met enkele duiven naar het lokaal gaan, de houten duivenklok in de hand.
 Lees verder....


Leg niet alle eieren in een mandje!!(foto)

Duivensport Voorhout M27 - 13-21Het lijkt nog maar zo kortgeleden dat we in het begin van een nieuw seizoen weer te maken kregen met de beperkingen vanwege de corona. Dankzij de inzet van de landelijke corona commissie konden we toch, eerder dan verwacht, weer onze duiven opleiden tot sportduif.
 Lees verder....


Don’t give up.(foto)

Duivensport Voorhout E26 - 12-21

Duivensport is een prachtige hobby of zo u wilt sport. Toch heeft onze sport een keerzijde. Succes en teleurstelling liggen vaak op de grootte van een postzegel. Hoop is in dit geval dan wel een “gevleugeld” woord. In je hele duivensport carrière vormt hoop de leidraad van onze hobby.
 Lees verder....


Wat een sportweekend....

Duivensport Voorhout M25 - 11-21

Er zijn van die dagen die je bijblijven. Dit was zo’n weekend. Waarschijnlijk niet een dag die in het geheugen van een postduivenliefhebber staat gegrift. Nee, het Nederlandse sportgebeuren stond volop in de schijnwerpers. Prestaties die aangeven waarin een klein land tot grootse daden kan komen.
 Lees verder....


Geen vlekkeloos weekend, maar de aanhouder wint.(foto)

Duivensport Voorhout V24-E24 - 10-21

De laatste weken is onze duivensport nog geen verademing gebleken. Het weer werkt beslist niet mee om leuke wedstrijdsport te hebben. In de aanloop naar het weekend werden de losplaatsen om uiteenlopende redenen gewijzigd.
 Lees verder....


Petje af....

Duivensport Voorhout M23 - 09-21Drukke tijden in de duivensport. Als men wil kan men bijna dagelijks in een duivenlokaal aanwezig zijn om je duiven aan te bieden. Wedvluchten die voor elk wat wils kunnen zijn. Afgelopen week kon men inkorven voor St. Vincent, Pontoise en eventueel nog voor Quiévrain (africhting).
 Lees verder....


De leek, de hobbyist, de coach en de professional.

Duivensport Voorhout V22-E22 - 08-21

Weet u het nog? In de vorige eeuw had de duivensport een wat stoffig imago. Mensen met een mand, een klak op en een sigarettenpeuk tussen hun lippen geklemd, fietsen of lopend door het dorp. Had je geen duiven dan was de algemene tendens “wat moet je met die dakschijters”.
 Lees verder....


’t Is niet altijd wat je verwacht.(foto)

Duivensport Voorhout M21 - 07-21

Moesten we de laatste wedvluchten afwachten in wat de meeste mensen geen lenteweer noemen maar herfst, dit keer waren de vooruitzichten zomers te noemen. We zouden de zon zien en de temperatuur zou langzamerhand wat oplopen naar normale hoogte.
 Lees verder....


En de bloemen gaan naar....(foto)

Duivensport Voorhout V20-E20 - 06-21

Mens en dier hebben het wat te stellen met het weer. Geeft de kalender aan dat we in de lente zitten, de weergoden gaan hun eigen gang. Soms lijkt het wel herfst. Ook nu weer geen vlekkeloze lossing. Regen en buien werden er voor deze zaterdag al vroeg in de week voorspeld. Deze voorspelling kwam uit.
 Lees verder....


Een snavellengte is genoeg voor de winst.(foto)

Duivensport Voorhout M19 - 05-21

Een duivenweekend waar de weergoden ons niet gunstig hadden gestemd. Bij de voorbereidingen voor de wedvlucht vanuit Pontoise waren de weersvoorspellingen niet van dien aard dat het wel van een leien dakje zou gaan. Het weekend zou gedomineerd worden door talloze regenbuien, m.a.w. het zag er niet best uit.
 Lees verder....


Als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

Duivensport Voorhout M18 - 04-21


Afgelopen zaterdag was er weer een concours vanuit Nanteuil le Haudouin. Oorspronkelijk stond er geprogrammeerd Pontoise. Nu waren de weersvoorspellingen voor deze dag niet erg hoopgevend. ’s Morgens droog en in de middag kans op regen. De lossingscommissie had dit goed voorzien en besloot vrijdag al te verkassen naar een oostelijker gelegen plaats.
 Lees verder....


Willem, the Terminator strikes again.(foto)

Duivensport Voorhout V17 - 03-21

Dit keer stond Afdeling 5 in Peronne. Een lossingsplaats die zich mag verheugen in een grote belangstelling. Meerdere keren per seizoen doen wij deze plaats in Frankrijk aan. In tegenstelling tot de vorige wedvluchten vond er nu een totale lossing plaats.
 Lees verder....


Wees niet te snel tevreden.

Duivensport Voorhout V16 - 02-21

 Een losplaats in Quievrain.

Quievrain, een bekende duiven losplaats, vooral in trek bij onze zuiderburen. Je kunt je de tijd niet heugen als men niet over de superieure topduiven vanuit deze plaats de revue passeren. Voor onze Belgische duivenliefhebbers heeft dit een magische klank. Een snelheidswedvlucht vanuit Quievrain.
 Lees verder....


Het spel is weer op de wagen.

Duivensport Voorhout V15 - 01-21

Wat men eerst niet durfde te hopen, is gelukkig niet bewaarheid geworden. Zolang we nog steeds door COVID 19 worden "gegijzeld", was het zeer onzeker of we met onze duiven de wedstrijden konden vervolgen. Het vorig seizoen hadden we ook al last van het virus maar dankzij de inspanningen van de werkgroep Covid 19 hadden we toch groen licht gekregen.
 Lees verder....


Verslaat optimisme pessimisme?

Duivensport Voorhout 12-20Zo vlak voor de jaarwisseling is het voor de meeste mensen tijd voor een terugblik op het afgelopen jaar 2020. Voor velen onder ons is het een jaar geworden wat zeer bewogen en lastig is geweest. De pandemie corona heeft heel Nederland en de gehele wereld in de greep gehouden.
 Lees verder....Oegstgeester postduiven strijden in EK.(foto)

Duivensport Voorhout 11-20

Het Europees Kampioenschap postduiven vindt jaarlijks plaats in Portugal (Mira). In de Nederlands ploeg, samengesteld met postduiven uit het hele land, zaten dit jaar ook twee duiven van de Oegstgeester postduivenhouder Ivo van der Lee.
 Lees verder....


Op de valreep schitterende prestaties.(foto)

It ain’t over tillthe fat lady sings.

Duivensport Voorhout 10-20

De wedvluchten in het weekend van 12 september markeren het einde van een opmerkelijk seizoen. In het seizoen dat gekenmerkt werd door de corona crisis. Verscheidene maatregelen die het samenkomen met de leden in een ander daglicht stellen.
 Lees verder....


One Man show in duplo

Duivensport Voorhout 09-20

Afgelopen zaterdag stonden er maar liefst drie wedvluchten op het programma. Woensdag kon men inkorven voor Blois, donderdag stond er Pont St. Maxence op de kalender en tot besluit op vrijdag nog inkorven voor Lennik. Voor de meeste duivenliefhebbers was dit een brug te ver.
 Lees verder....


Tandje erbij schakelen..... (foto, TT)

Duivensport Voorhout 08-20

Onze duivensport heeft heel veel raakvlakken met andere sporten. Veel individuele takken van sport kunnen wedijveren met de duivensport. In je eentje of samen met een compagnon zo samen spelen dat eenieder er plezier, lees sportplezier, aan beleeft.
 Lees verder....


Zo zoon, zo vader!! (TT)

Duivensport Voorhout 07-20

Een variatie op het bekende programma "zo vader, zo zoon". Vanaf de zeventiger jaren tot 2011 was dit een televisieprogramma op de Nederlandse tv. Aan de hand van een aantal vragen moest een panel raden welke vader hoorde bij welke zoon.
 Lees verder....


Druk weekend voor werkers en duivenliefhebbers, (TT)

Duivensport Voorhout 06-20We beginnen dit keer maar eens over de werkers in de vereniging. Zonder die vrijwillige hulp kan er niet geconcourst worden. Met name in deze tijd volgen de diverse wedvluchten elkaar in rap tempo op. Een enorme belasting voor werkers en liefhebbers.
 Lees verder....


Negenklapper voor Wim & Ria van de Kooy, (TT)

Duivensport Voorhout 05-20

Na enkele weken van storm- en regenachtig weer was het weerbeeld een stuk aangenamer. Aangenaam voor de duiven en de liefhebbers. Veel blauw in de lucht, hier daar een wolkje en een redelijke noordwestenwind. Allemaal ingrediënten die het maakten tot een pittige midfond vlucht.
 Lees verder....


Gezwind door de wind,

Duivensport Voorhout 04-20

Afgelopen zaterdag stonden er twee wedvluchten op het programma. Eén vlucht vanuit Blois en een kortere vanuit Peronne. De weersvooruitzichten zagen er niet al te best uit. Een zware zuidwesterstorm (windkracht 7 aan de kust) en veel regen.
 Lees verder....Het verhaal van de "Hent",

Op donderdag 25 juni had Ivo van der Lee tien duiven ingekorfd voor een duivenvlucht op zaterdag 27 juni vanuit Pontoise. Een stad in Noord-Frankrijk, zo’n 385 km hemelbreed gelegen vanaf de thuisbasis van deze 10 duiven. Ivo wist al dat hij zijn duiven niet thuis zou zien komen omdat op die dag de uitvaart was van zijn Ome Henk uit Andelst.
 Lees verder....


Eindelijk gelukt!!,

Duivensport Voorhout 03-20Afgelopen zaterdag 27 juni stond op het vluchtprogramma de lossing vanuit Pontoise vermeld, voor de Voorhoutse liefhebbers zo’n 385 km. De temperatuur van de voorgaande dagen had het karakter van een warme zomer.
 Lees verder....


KLAAR.... Start de competities,

Duivensport Voorhout 02-20Na enige schermutselingen was dan deze zaterdag de lang verwachte toestemming om de duivensport in competitie verband te starten. Door Covid 19 was men lang in het ongewisse of de duivensport nog wel voet aan de grond zou krijgen.
 Lees verder....


Eerste africhting "Corona-proof",

Duivensport Voorhout 01-20


We leven momenteel in een moeilijke tijd. Heel in de wereld is in de ban van het corona virus (COVID-19). Een virus dat men niet ziet en zo plotseling je te pakken kan hebben en zeer gevaarlijk is voor ons. Begrijpelijk dat eenieder zeer behoedzaam is en de adviezen en verplichtingen van hogerhand opvolgt.
 Lees verder....Jubileumjaar 2019 werd met een gezellige avond afgesloten, (foto)

Duivensport Voorhout 04-01-20

Zaterdagavond 4 januari jongstleden kwam er een einde aan het 70-jarig jubileum van PV De Voorhouter. Rond 19.30 uur druppelden de eerste leden en hun echtgenotes binnen. Onder het genot van een kopje koffie of thee, "aangekleed" met een appelflap en/of een oliebol (gebakken door onze meester bakker Wim van de Kooy), zocht men een plaatsje op.
 Lees verder....


December 2019.

Zo aan het eind van dit jaar is het binnen onze vereniging een goede gewoonte geworden tot het uitgeven van een kampioenenboekje over, in dit geval, 2019. De secretaris heeft een compilatie gekozen van de meest in het oog springende gebeurtenissen cq. prestaties van dit seizoen.
 Lees verder....


Op naar 2020.....

Als je ouder wordt, lijkt het wel of de tijd steeds sneller gaat. ’t Is natuurlijk niet zo maar het voelt zo aan. We gaan onze blikken richten op de toekomst (2020) maar natuurlijk kijken we even terug wat 2019 ons gebracht heeft.
 Lees verder....Het gaat om goede duiven.....

Verslag duivenpraatje Combinatie Verweij-De Haan uit Mijdrecht

Vrijdagavond 18 oktober was in het clublokaal van PV De Voorhouter weer het jaarlijks terugkerend duivenpraatje. Na voorgaande jaren Albert Winkel, André van de Wiel, Willem de Bruijn als gast spreker te hebben uitgenodigd, was het nu de beurt aan Michel Verweij van de gekende overnachtspecialisten Combinatie Verweij-De Haan uit Mijdrecht.
 Lees verder....


De eindstreep gloort aan de horizon,

Duivensport Voorhout 22-19

Afgelopen zaterdag was het de één na laatste keer dat we de duiven voor een wedkamp mee konden geven. Het a.s. weekend is het "schluss", game over. Velen kijken er halsreikend naar uit terwijl een gedeelte van de duivenliefhebbers er geen genoeg van kan krijgen.
 Lees verder....


Vol verwachting klopt ons hart....

Duivensport Voorhout 21-19

Iedereen nog in de veronderstelling een eerste te gaan vliegenSinterklaas tijd is nog niet aangebroken, maar vlak na het inkorven van Lennik, werden enkele leden van de vereniging vereeuwigd onder het motto "Er kan er maar één de beste zijn en hopelijk ben ik dat".
 Lees verder....


In het verleden behaalde resultaten, bieden geen garantie voor de toekomst. (foto)

Duivensport Voorhout 20-19

Een leus die geregeld door het hoofd van deze hoofdpersoon door zijn gedachten gaat. Er alles voor doen, geen seconde verslappen, je concurrent slaapt zeer zeker ook niet. Dit zijn zo de redenen waarom de een wat beter met zijn duiven presteert dan de ander.
 Lees verder....


Cees Bax verrast, Wim van de Kooy ongenaakbaar op Vierzon!! (foto)

Duivensport Voorhout 19-19

Afgelopen zaterdag konden de leden van PV De Voorhouter hun geluk niet op. Vanuit Peronne oude duiven en jonge duiven waren de verrassingen niet uit de lucht gegrepen. Vierzon werd een geweldige overwinning voor Ria & Wim van de Kooy. In de breedte bleek telkens weer dat de leden van onze vereniging in het Samenspel Leiden en Omstreken hun partijtje meer dan aardig mee blazen. Topnoteringen in de diverse kampioenschappen liggen als het ware voor het oprapen.
 Lees verder....


Ria & Wim van de Kooy stralend middelpunt van afgelopen zaterdag, (foto)

Duivensport Voorhout 18-19

Zaterdag 13 juli kon men, als men het wilde, meedoen aan de vijftigste vlucht van afdeling 5. Alle categorieën meegeteld: programma spel, overnacht, nationaal, ZLU, africhtingen. het seizoen is nog niet afgelopen. Zoveel vluchten pleegt een ware aanslag op melker en vrijwilligers.
 Lees verder....


Niet elke vlucht is makkelijk, (foto)

Duivensport Voorhout 17-19

Afgelopen weekend was het een drukte van belang in het postduiven luchtruim. Als men wilde kon men aan verschillende wedvluchten deelnemen. Na afloop bleek maar eens ten overvloede dat je duiven moet hebben die de afstand en de weersomstandigheden de baas kunnen zijn.
 Lees verder....


Glunderende Huig van Duijn geeft visite kaartje af,

Duivensport Voorhout 16-19Huig (Links) en Wim kijken terug op een geslaagde zaterdag.

Het zal je maar gebeuren. Voor het eerst lid in een nieuwe vereniging en meteen maar op de eerste jonge duiven vlucht het spits afbijten. Waar Ivo zich uitermate inspant om ook eens een keer een eerste prijs te winnen lukt het Huig, met duiven van ......Ivo.
 Lees verder....


Sjaan en Jan Nijgh boeken vijfde overwinning,

Duivensport Voorhout 15-19

Jan Nijgh bewijst dat een goede investering zich dubbel en dwars terug betaald. Had hij vorig jaar nog de handicap dat de overgewende duiven steeds eerst terug vlogen naar hun oude hok, nu is dat helemaal verdwenen. Sjaan en Jan hebben hun duiven nu goed onder de duim en dat geven hun duiven terug in prachtige prestaties.
 Lees verder....


Omzien naar elkaar, (foto)

Duivensport Voorhout 14-19

Woensdag 12 juni bezocht een delegatie van PV de Voorhouter het verzorgingshuis Bolero in Voorhout. En wel met een speciale reden. Tijdens de afgelopen receptie ter ere van ons 70-jarig bestaan, hebben we als bestuur besloten de eventuele bijdragen te schenken aan een charitatief doel.
 Lees verder....


 Op een mooie Pinksterdag... 

Duivensport Voorhout 13-19

Kent u dit liedje nog van Leen Jongewaard? Uit de musical "Heerlijk duurt het langst". Allebei misschien wel van toepassing op dit memorabele duivenweekend. Doordat er op zaterdag een ware storm het luchtruim teisterde, met ook veel regen, werd er al vroeg besloten om de beide vluchten vanuit Peronne en Issoudun te verplaatsen naar de zondag. Op zich een wijs besluit, niet lang tobben maar snel een goede beslissing nemen. Zondag schitterend mooi weer, echt duivenweer zou je zo denken. Maar het liep anders.
 Lees verder....


Drieslag voor combinatie Wim en Ria van de Kooy,

Duivensport Voorhout 12-19

Zaterdag 1 juni stond voor de duivenliefhebbers weer een wedvlucht op het programma. De losplaats was dit keer Melun, zo’n 420 km verwijdert van de Voorhoutse duivenhokken. Het beloofde qua temperatuur een prachtige dag te worden.
 Lees verder....


Dames en heren, duivenliefhebbers, duivencoaches, Wim Vink namens de Oranje Vereniging, belangstellenden. Ook een hartelijk welkom aan de wethouder van de gemeente Teylingen Arno van Kempen en de aanwezige pers,

Duivensport Voorhout 12-19

Namens het bestuur van PV De Voorhouter heet ik u van harte welkom bij deze jubileum receptie. Dit jaar bestaat onze vereniging 70 jaar. Het was in het jaar 1949 dat deze vereniging werd opgericht. Het was niet de eerste vereniging hier in de buurt, anderen waren ons reeds voorgegaan. Maar u weet het, het Voorhouts kwartiertje...
 Lees verder....Zeventig jarig jubileum van onze club werd op een plezierige en gezellige manier gevierd! (foto)

Duivensport Voorhout 11-19

Vrijdagmiddag 31 mei jl. werd er de gelegenheid gegeven aan belangstellenden om, samen met bestuur en leden, ons 70 jarig bestaan te herdenken cq. te vieren. Het werd een zeer gezellig samenzijn met zo’n 50 mensen die acte de presence gaven.
 Lees verder....


Jan Nijgh blijft zich verbazen over de prestaties van zijn duiven, (foto)

Duivensport Voorhout 10-19

Het oog van de meester maakt het paard vet. Een ieder kent dit spreekwoord wel. Je zou gerust kunnen stellen dat dit slaat op Sjaan en Jan Nijgh uit Rijnsburg. Twee jaar geleden kwam Jan ter ore dat de combinatie GSK uit Katwijk ging stoppen i.v.m. een duivenlong van Cees Guit.
 Lees verder....


Wim van de Kooy sterkste op tweede jubileumvlucht,

Duivensport Voorhout 09-19

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat onze postduiven vereniging het levenslicht zag. Bij de oprichtingsvergadering waren er een dertigtal liefhebbers aanwezig en mocht de vereniging zich op een groot leden aantal verheugen. Bij die nieuwe leden waren er een aantal die nu nog bekend zijn en nog met duiven spelen.
 Lees verder....


De duiven krijgen het niet cadeau!

Duivensport Voorhout 08-19

Veel beroepen krijgen tegenwoordig het predicaat "’t is elke dag wat anders". Om maar ieder even duidelijk te maken dat dit beroep de juiste keuze voor je is. Zo kan men tegenwoordig ook wel een beetje de wedvluchten van onze postduiven typeren. ’t Is elke week weer anders.
 Lees verder....Bevrijdingsbeker 2019... opdat wij niet mogen vergeten, (foto)

Duivensport Voorhout 07-19In het afgelopen weekend werden we weer herinnerd aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en onze bevrijding door de geallieerden op 5 mei 1945. We werden bevrijd!! De verschrikkingen van die oorlog leven nog bij veel oudere mensen in hun herinnering.
 Lees verder....


Peronne, vlucht met hier en daar wat schoonheidsfoutjes! (foto)

Duivensport Voorhout 06-19

Peronne, de derde wedvlucht zou dit keer wat problemen kunnen opleveren. Niet wat betreft de liefhebbers, alhoewel... later meer. De weersvooruitzichten waren niet al te best. Grote kans op onstabiel weer, regenbuien in de morgen. Kortom, het zou wel eens een omslag van het weer kunnen worden.
 Lees verder....


Aangenaam voor mens en dier, (foto)

Duivensport Voorhout 05-19

Mochten we vorige week onze duiven ontvangen, gekleed in winterjas en das. Dit keer waren de weergoden ons een stuk beter gezind. Minimaal zo’n 20 graden warmer en een prachtige blauwe lucht. De wind kwam uit Oostnoordoost en was sterker dan men had verwacht.
 Lees verder....


Koude start vluchtprogramma 2019, (foto)

Duivensport Voorhout 04-19

De maand april doet zijn naam weer eens eer aan. April doet wat hij wil en dat hebben we de eerste wedvlucht geweten. Terwijl talloze toeristen met wanten aan en gekleed in een winterjas zich vergapen aan het traditionele bloemencorso, mochten onze duiven zich wagen aan een vlucht vanuit Quievrain.
 Lees verder....


Klaar voor de start.... af,

Duivensport Voorhout 03-19

Wie herinnert zich niet deze woorden uit zijn kindertijd. Bij talloze wedstrijden werd dit bij aanvang gebezigd. Tegenwoordig is dit allemaal “verengelst” . Ready… go of er klinkt een fluitje en de wedstrijd is begonnen.
 Lees verder....Opbrengst stemt tot grote tevredenheid,

Duivensport Voorhout 02-19

Zaterdag 9 maart jl. vond de jaarlijkse jonge duiven verkoop plaats in ons clublokaal. Het was weer een gezellige drukte, niet alleen van duivenliefhebbers uit de Bollenstreek maar ook ver daarbuiten. (Rotterdam).
 Lees verder....Gezellige prijsuitreiking seizoen 2018, (foto)

Duivensport Voorhout 01-19

Zaterdag 9 februari jl. vond de huldiging van de kampioenen van PV De Voorhouter plaats in het clublokaal. Rond 17.00 uur werden de eerste leden verrast met koffie en kersenvlaai. Er ontstond tussen de leden een geanimeerd gesprek over o.a. het kweekseizoen, de aanstaande verwachtingen voor het nieuwe jaar, de gezondheid enz.
 Lees verder....At the beginning of a new year,

Duivensport Voorhout 24-18

Wat gaat een jaar weer snel voorbij. Voor je het weet ben je weer een jaartje ouder. Gelukkig staan we er niet bij stil. Nu de kersttijd is aangebroken, word je met je neus op de feiten geduwd. Een terugblik op het afgelopen jaar behoort dan tot de mogelijkheden. Was je tevreden met je behaalde duivenresultaten in 2018 of zeg je... dat kan wel beter.
 Lees verder....Gezellig avondje duiven melken met Willem de Bruijn, (foto)

Duivensport Voorhout 23-18

Het avondje duivenmelken aan het einde van het vliegseizoen begint inmiddels een terugkerend karakter te krijgen. In 2016 was Albert Winkel te gast, die zijn wetenschappelijke onderzoek naar “het verlies van jonge duiven’ met ons deelde. Het jaar daarop vertelde André van der Wiel op zijn eigen humoristische wijze zijn beleving van de duivensport. Dit jaar had onze voorzitter (Peter Tolk), Willem de Bruijn weten te strikken.
 Lees verder....


Game Over,

Duivensport Voorhout 22-18

't Is weer voorbij die mooie... U kent dat liedje vast wel van Gerard Cox. In dit geval heeft hij het over de zomer. Voor ons moet je eigenlijk zingen... het vluchtprogramma. Afgelopen weekend werd het wedvluchtprogramma afgesloten met een dubbelvlucht.
 Lees verder....


Geanimeerde prijsuitreiking Oranje vlucht, (foto)

Duivensport Voorhout 21-18

Al tientallen jaren fungeert de Oranje vlucht als officiële start van de festiviteiten van de Oranje Vereniging in Voorhout. Ook dit jaar mocht onze vereniging het organiseren van deze vlucht ter hand nemen, dit in onderling overleg met de duivenvereniging in Sassenheim.
 Lees verder....


Stan en Jan krijgen de smaak te pakken,
Ria en Wim van de Kooy spelen het weer klaar,

Duivensport Voorhout 20-18

Het vluchtseizoen is op een oor na gevild. Voor de liefhebbers was er dit één na laatste weekend drie keer de kans om de duiven nogmaals te testen. Op het programma stonden een natoer vlucht, een jonge duiven vlucht en de tijdrace van de Oranje Vereniging.
 Lees verder....


Potten, Pannen en gebakken vis,

Duivensport Voorhout 19-18

Het was alweer de derde natoervlucht die dienst deed als decor voor de Potten- en Pannenvlucht. Een traditie die aan het einde van het vluchtseizoen plaats vindt. Elke deelnemer levert een prijs aan en op volgorde van de eerst aanwezen duif mag er een prijs worden uitgezocht.
 Lees verder....


Stan en Jan toveren eerste prijs uit hoge hoed,
Ria en Wim sterkste vanuit Pontoise,

Duivensport Voorhout 18-18

De vooruitzichten voor de beide vluchten op zaterdag waren niet erg rooskleurig. Het zou een "natte boel" worden. Veel buien en hier en daar wat onweer. Toch lukte het de lossingscommissie van afdeling 5 het de duiven zo te lossen dat ze tussen de buien door veilig huiswaarts konden keren.
 Lees verder....Achtklapper van Ria en Wim van de Kooy,
Jan en Stan show,

Duivensport Voorhout 17-18

Het eind van seizoen 2018 komt alweer in zicht. Een seizoen wat we niet licht zullen vergeten. Hoge temperaturen, vaak wind uit het noorden. Kortom voor mens en zeker voor onze duiven een zwaar seizoen.
 Lees verder....


Adempauze voor duif en coach,

Duivensport Voorhout 16-18

We mochten ons dit keer verheugen in wat ander weer. De hitte was (voorlopig) het land uitgedreven en we kregen te maken met broodnodige regenval. Je zag als het ware de verdorde velden weer groen worden. Ook de wind kwam voor deze keer eens niet uit het noorden.
 Lees verder....


Hitte speelt vluchtprogramma en duiven parten,

Duivensport Voorhout 15-18

't Was me een duiven weekend waar je met recht u tegen kon zeggen. Extreme hitte en een verzengende wind(noord) was beslist niet in het voordeel van de duiven. Het afdelingsbestuur had gemeend om voor de jonge duiven de afstand in te korten i.v.m. het welzijn van onze duiven.
 Lees verder....


Vitessekampioen 2018, (foto)

Duivensport Voorhout 14-18

We naderen zo zoetjes aan het einde van de oude duivenvluchten. Geen gemakkelijk jaar met vaker dan normaal een Noordoosten wind en de afgelopen 6 weken veelal zware omstandigheden door extreme droogte en hoge temperaturen. Toch zijn er duiven die het niet uitmaakt hoe de weersomstandigheden zijn.
 Lees verder....


Nieuwe ronde..... nieuwe prijzen, (foto)

Duivensport Voorhout 13-18

Na een aantal weken van uitstel (door weersomstandigheden) dan eindelijk de start van de jonge duivenvluchten. Het programma is aangepast en 7 juli werden de jonge duiven ingekorfd om gelost te worden in Duffel. Een vluchtje van ongeveer 124 km, maar voor de onervaren jonge duiven toch weer een prestatie om thuis te komen.
 Lees verder....


Westenwind voor de verandering,

Duivensport Voorhout 12-18

Het duivenseizoen 2018 kenmerkt zich tot nu toe door zware vluchten met veelal wind uit het noorden. De duiven moeten er elke week hard voor werken. Dat dit vroeg of laat gevolgen heeft is voor niemand een verrassing. Dit bleek ook wel op de inkorfdag.
 Lees verder....


Tweemaal Laon, (foto)

Duivensport Voorhout 11-18

Het afgelopen weekend stonden er 2 vluchten op het programma. Voor de vitesse de 6e vlucht vanuit Peronne en voor de dagfond de tweede vlucht vanuit Issoudun. De verwachting was dat het met een straffe Noordoostenwind wel eens lastige vluchten konden worden.
 Lees verder....


Bloemen voor de winnaars, (foto)

Duivensport Voorhout 10-18

Op donderdag 31 mei werden er voor de vierde midfondvlucht 115 duiven ingekorfd. Evenals vorige week werd ook deze vlucht door weersomstandigheden uitgesteld tot zondag. Ook werden de duiven niet gelost in Melun, maar teruggebracht naar Pont.St.Maxence.
 Lees verder....


Wim & Ria van de Kooy kregen ze aan een touwtje, (foto)

Duivensport Voorhout 09-18

Deze zaterdag 26 mei gaat te boek staan als een geweldige dag voor de duivensport. Warme omstandigheden, een noordoostelijke wind. Lekker duiven opwachten. Duiven in optimale conditie zouden zeer zeker in dit weekend de dienst gaan uitmaken.
 Lees verder....


Combinatie W.van de Kooy op koers, (foto)

Duivensport Voorhout 08-18

Deze week wederom geen makkelijke vlucht voor onze duiven. Een wind die Noordnoordoost aangaf en 3 nachten mand. Dit gecombineerd met een afstand van gemiddeld 385 km. (Pontoise) maakte dat onze duiven weer de nodige uurtjes in de lucht hebben gehangen.
 Lees verder....


Jan Nijgh flikt het 'm weer, (foto)

Duivensport Voorhout 07-18

Honderddrieenveertig wedstrijdduiven werden er donderdag 10 mei ingekorfd voor de tweede midfondvlucht vanuit Fontenay sur Eure. De leden van PV de Voorhouter hadden hun beestjes voorbereid op een stevige vlucht met een afstand van 475 km tot Voorhout.
 Lees verder....Bevrijdingsbeker 2018 voor Piet van de Hulst-Wiranda,

Duivensport Voorhout 06-18

Bijna zes uur vlogen onze duiven om vanuit Pontoise weer thuis te komen. Pontoise, een nieuwe losplaats met een gemiddelde afstand van 385 km. De eerste midfondvlucht, de discipline van de middellange afstand tussen de 300-500 km.
 Lees verder....


Overgewende duiven Jan Nijgh hebben vorm te pakken,

Duivensport Voorhout 05-18

Het lossingbericht verzorgde voor de nodigde verwarring. Er waren berichten dat de duiven al om 9.00 gelost waren, terwijl de website aangaf dat het weer nog te slecht was en er om 10.15 uur nader bericht volgde.
 Lees verder....


Clean sweep voor Comb. W. van de Kooy, (foto)

Duivensport Voorhout 04-18

Terwijl het bloemencorso met prachtig opgemaakte praalwagens door de Bollenstreek toog, werden aan de noordgrens van Frankrijk in het plaatsje Arras onze duiven gelost. Om 11.45 uur vetrokken er namens het rayon Rood 14.341 duiven richting Leiden en omstreken.
 Lees verder....


Jaarlingen maken de dienst uit, (foto)

Duivensport Voorhout 03-18

Na het optrekken van de mist werden er zaterdag 14 april om 10.40 uur vanaf de losplaats Moeskroen-Menen 13.341 duiven gelost. Hiervan kwamen er 3.976 uit de regio Leiden en Omstreken en 163 van deze duiven waren ingekorfd in Voorhout.
 Lees verder....


Een bliksemstart van de Comb. W. van de Kooy, (foto)

Duivensport Voorhout 02-18

De eerste wedvlucht van het seizoen werd vervlogen vanuit Oudenaarde. Een middeleeuws stadje in Oost-Vlaanderen, gelegen 30 km ten zuiden van Gent. Vorige week draaide het hier nog om "De ronde van Vlaanderen". Een wielerwedstrijd die bij zowel de dames als bij de heren gewonnen werd door een Nederlandse rijder.
 Lees verder....


Sfeervolle kampioenenhuldiging bij PV De Voorhouter, (foto)

Duivensport Voorhout 01-18

Zaterdag 6 januari hield PV De Voorhouter weer haar jaarlijkse kampioenenhuldiging. Dit keer had het bestuur gekozen voor een prijsuitreiking in combinatie met de nieuwjaars receptie. Rond 18.30 kwamen de eerste leden naar deze avond. Zij werden verwelkomd met een kop koffie of thee met een oliebol of appelbeignet.
 Lees verder....
Hokkenshow 9 december 2017,

Duivensport Voorhout 24-17

Zaterdagmiddag 9 december stond in het teken van een hokkenshow. Het betrof een keuring van een jonge duivin en een jonge doffer. Als keurmeester hadden we dit keer Zeeg de Mol uit Katwijk gevraagd. Het moest een keuring worden waarbij de aanwezige leden er iets wijzer van moesten worden.
 Lees verder....Een gezellige duivenmelkers avond!! o.l.v. André van de Wiel. (foto)

Duivensport Voorhout 23-17

Vrijdagavond 1 december hadden zo’n 35 duivenmelkers zich verzameld in het clublokaal van PV De Voorhouter. Uit vele windstreken waren ze gekomen. Uit de omliggende verenigingen, uit Den Haag en Omstreken, het noorden van de provincie Zuid-Holland. Zelfs uit het verre Drenthe (omgeving Emmen) was men op het praatje van ras entertainer André van de Wiel afgekomen. Dit keer had het bestuur gekozen voorrang te verlenen aan de eigen leden (uiteraard) en aan de schenkers van een jonge duif of bon van de voorjaarsverkoping in maart 2017.
 Lees verder....Duiven van Wim & Ria van de Kooy geven vliegles, en cursus visbakken (foto)

Duivensport Voorhout 22-17

Zaterdag 2 september wisten de duiven van combinatie van de Kooy weer een prachtige prestatie neer te leggen. Op deze vlucht was er geen kruit tegen gewassen. Hoe rol je een vlucht op in een vereniging? Deze uitslag komt aardig in de buurt.
 Lees verder....


Eclatante zeges van Piet van de Hulst-Wiranda. (foto)
Ook Combinatie van de Kooy gooit hoge ogen,

Duivensport Voorhout 21-17

Langzamerhand loopt het vliegseizoen naar het eind. Nog een aantal vluchten en het "rustige" seizoen breekt aan. Sommigen hebben de pijp al aan Maarten gegeven, anderen zetten nog een ongelooflijke eindsprint in. Nog een behoorlijk aantal duiven op deze twee wedvluchten.
 Lees verder....


Combinatie van de Kooy winnen Oudenaarde en Pont. St. Maxence, (foto)

Duivensport Voorhout 20-17

Het houden en verzorgen van postduiven is bij heel veel duivenliefhebbers een "eenmansbedrijf". In je eigen tuin je duiven zo verzorgen dat je er veel genoegdoening uit haalt. Hetzij met het kweken van jonge duiven, hetzij het presteren of gewoon duiven houden voor een hobby.
 Lees verder....


One-man show op Duffel van Comb. van de Kooy.
Piet van de Hulst-Wiranda wint vlucht Pontoise,

Duivensport Voorhout 19-17

Ook dit weekend was het slechte weer spelbreker in onze sport. Eerder in de week was het al bekend dat het lossen vanaf de langste afstand een bezwaar kon opleveren, de kortere zou misschien wel lukken. Andere afdelingen hadden hierop ingespeeld en besloten het inkorven één dag later te laten plaatsvinden.
 Lees verder....


IJzersterke uitslag Comb. v.d. Kooy op La Souterraine Piet van de Hulst-Wiranda pakt de zegepalm op Pont St. Maxence, (foto)

Duivensport Voorhout 18-17

Afgelopen week was het weer een drukte van belang in de duivensport. Zoals de site van afdeling 5 vermeldde stonden er 4 vluchten op het programma. Ten dele waar. Als je nog duiven had, kon je ook nog inkorven voor Perpignan en maandagavond voor een africhting vanuit Roosendaal.
 Lees verder....


Voorhoutse duivenmelkers in "the picture", (foto)

Duivensport Voorhout 17-17

Voor de meeste duivenliefhebbers is de duivensport een prachtige ontspanning na een dag hard werken of zoals u wilt een mooie vrije tijdsbesteding. Niets moet, niets hoeft. U bepaalt zelf uw invulling. De één korft in wanneer het hem of haar uitkomt, de ander gaat op vakantie in het seizoen, de ander legt de lat niet zo hoog, de ander is een winnaars type.
 Lees verder....


Op Chateauroux houden Wim, Ria en Danny de Voorhoutse eer hoog.
Kees Kuijt kende een uitstekend weekend dubbelvlucht vanuit Quievrain 2x een eerste,

Duivensport Voorhout 16-17

Wat is nu de charme van onze postduivensport? Het omgaan met dieren is voor de meeste duivenliefhebbers een ware must. Tot rust komen tussen je gevleugelde vrienden. De dagelijkse omgang, een speciale band vormen met je postduiven. En de charme? Je postduiven in zo’n conditie zien te krijgen dat je op de lossingsdag een vroege duif kunt klokken.
 Lees verder....


Geslaagd weekend voor Piet van de Hulst-Wiranda en combinatie van de Kooy, (foto)

Duivensport Voorhout 15-17

Wat maakt de duivensport nu zo mooi en aantrekkelijk? De hele week ben je als duivenliefhebber met je duifjes bezig. Een goede verzorging, niets mag ze ontbreken. Op je gemak op je hurken tussen jouw jonge duiven zitten, handtam maken. Allemaal een investering in de toekomst. Heb ik ze wel gezond of zijn ze misschien een beetje "verkouden"?
 Lees verder....


Pittige vluchten voor de renpaarden van het luchtruim, (foto)

Duivensport Voorhout 14-17

Was het vorige weekend een duiven onwaardige vlucht, ditmaal konden onze duiven echt laten zien wat ze waard waren. Voor de jonge duiven was Oudenaarde de losplaats terwijl de eendaagse fond liefhebbers hun hart konden ophalen aan een vlucht vanuit Argenton sur Creuse, een afstand van 660 km.
 Lees verder....


De weergoden laten de duivensport in de steek,

Duivensport Voorhout 13-17

Het weekend van 1 en 2 juli kunnen we rangschikken onder de noemer: geen duivenweer. De weersverwachtingen voor deze zaterdag waren al niet echt hoopgevend. Regenachtig en bewolkt, met in de namiddag kans op opklaringen.
 Lees verder....


De jonge garde krijgt zijn eerste vuurdoop,

Duivensport Voorhout 12-17

Dit laatste weekend van juni stond hoofdzakelijk in het teken van het africhten van onze jonge duiven. Voor elke duivenliefhebber is het weer afwachten hoe ze thuiskomen. Voor het eerst in een groot konvooi van 12.622 postduiven.
 Lees verder....


Sterk spel van Wim & Ria van de Kooy, (foto)

Duivensport Voorhout 11-17

Afgelopen week kon men zich naar hartenlust uitleven v.w.b. onze duivensport. Er was deze week voor elk wat wils. Maandagavond inkorven voor een africhting van de jonge duiven, dinsdagavond kon men inkorven voor St. Vincent, woensdagavond kon men de laatste jonge duiven laten inenten in Noordwijkerhout,
 Lees verder....


Twee keer eerste prijs voor Comb. van de Kooy, (foto)

Duivensport Voorhout 10-17

Het ene weekend is het andere niet. Dit weekend prachtig weer. Blauwe luchten, een zuidenwindje, vlotte aankomsten, meestal tevreden liefhebbers, wat wil men nog meer. Voor de liefhebbers van de dagfond was er een wedvlucht vanuit het franse Vierzon, rond de 580 km.
 Lees verder....


Comb. Wim & Ria van de Kooy rollen Roye op,

Duivensport Voorhout 09-17

Na het moeizame verloop van de wedvluchten vorig weekend vanuit Blois en Chimay, besloot de concourscommissie van afdeling 5 de duiven een extra rustdag te gunnen (in het belang van de duiven). In plaats van donderdagavond in te korven, werd het vrijdagavond en wel voor een wedvlucht vanuit Roye, ongeveer 300 km.
 Lees verder....


Dubbelvluchten kenden een grillig verloop,

Duivensport Voorhout 08-17

In het laatste weekend van mei stonden er twee vluchten op het wedstrijd programma n.l. voor de vitesse vanuit Peronne en voor de dagfond een vlucht vanuit Blois. De organisaties van afdeling 5 die belast waren met de uitvoeringen van de lossingen hadden besloten om i.v.m. de verwachte zuidoostelijke wind de losplaats Peronne te veranderen in Chimay,
 Lees verder....


Top duif wint Pontoise!!,

Duivensport Voorhout 07-17

Afgelopen week stond zowel regionaal als nationaal de naam Kuijt centraal. Was het onze Kees Kuijt die de eerste prijs won vanuit Pontoise (er werd gefluisterd dat er in de regio geen Buisman Koffie meer te krijgen was. Uitverkocht!!)
 Lees verder....


Kees Kuijt laat zijn tanden zien, (foto)

Duivensport Voorhout 06-17

Donderdag avond 11 mei jl. kwamen de Voorhoutse duivenliefhebbers vol verwachting met hun duiven naar het inkorflokaal aan de Sportlaan. Voor dit weekend stond de eerste krachtmeting van 2017 voor de deur v.w.b. twee nachten mand.
 Lees verder....Opdat wij niet vergeten, bevrijdingsbeker (foto)

Duivensport Voorhout 05-17

Stond het Nederlandse nieuws vorige week in het teken van de verjaardag van onze koning, deze week stond in het kader van de dodenherdenking en de bevrijding. Middels talloze documentaires kon men zich voorstellen hoe het 72 jaar geleden met Nederland was gesteld.
 Lees verder....


Mens en dier tevreden, (foto)

Duivensport Voorhout 04-17

Zaterdag 29 april is weer zo’n dag waar de duif en de duivencoach met plezier op kan terugkijken. Was het vorige week een pittig vluchtje mede door de heersende wind en kou, dit keer was het aangenaam om de duiven op te wachten.
 Lees verder....


Ik ga naar Frankrijk,

Duivensport Voorhout 03-17

"Ik ga naar Frankrijk" de begin regels van een song van The Amazing Stroopwafels. Vlot liedje met een lekker tempo. Zo zullen onze duiven niet gedacht hebben toen ze dit seizoen voor de eerste keer een wedvlucht kregen voorgeschoteld vanuit Frankrijk.
 Lees verder....


Paasvlucht 2017, (foto)

Duivensport Voorhout 02-17

Deze week stond Gent op het vluchtprogramma. Halverwege de week kregen we bericht dat daar duiven loslaten niet kon en dus moesten we uitwijken naar Oudenaarde, zo’n 163 km. In de ochtend en de vroege middag waren de weersomstandigheden van dien aard dat er geen duiven gelost konden worden.
 Lees verder....


Super duivin geeft meteen haar visite kaartje af! (foto)

Duivensport Voorhout 01-17

Het winterseizoen is afgelopen en langzamerhand ontwaken de duiven en hun duivencoaches uit hun winterslaap. Vol goede moed worden de messen weer geslepen en een ieder hoopt er weer het beste van te maken. Ons duivenseizoen kent in de losplaats Duffel de ouverture van het vluchtseizoen 2017.
 Lees verder....Goede vlucht(en) 2017 toegewenst

Duivenvrienden en vriendinnen,

Na een succesvolle winter, waar we als bestuur en leden van PV de Voorhouter met trots op kunnen terugkijken, staat er inmiddels weer een nieuw sportseizoen voor de deur. Na de eerste schermutselingen voor wat betreft de africhtingen staan we al voor de eerste vluchten van afdeling 5.
 Lees verder....Succesvolle eindverkoop, (foto)

Op zaterdag 11 maart 2017 hield PV de Voorhouter haar eindverkoop van de geschonken jonge duiven en bonnen in het verenigingslokaal. Bij aanvang van de verkoop om 15.00 uur was het een gezellige drukte. Een zestigtal duivenliefhebbers hadden de moeite genomen om deze verkoop te bezoeken en om eventueel iets extra’s te bemachtigen.
 Lees verder....


Kampioenenbal 2016,

Op vrijdagavond 6 januari 2017 hield PV de Voorhouter weer haar jaarlijkse kampioenenhuldiging. Deze uitreiking stond in het teken van achteruitkijken, hoop en de toekomst. Men had dit keer gekozen voor de combinatie van huldiging en Nieuwjaars receptie.
 Lees verder....


Postduivenvereniging "De Kerkduif" wint nipt met darten,

Onder het motto Onze duiven vliegen niet, maar wel onze dart pijlen, vond er op vrijdagavond 25 november 2016 de krachtmeting plaats tussen de liefhebbers van De Voorhouter en De Kerkduif op het gebied van darten.
 Lees verder....Duivenlezing "het verlies van jonge duiven", deel 1

Vrijdagavond 30 september was er zeer veel belangstelling voor een duivenlezing in het gebouw van postduivenvereniging De Voorhouter. Ruim 50 duivenliefhebbers hadden de weg naar ons clublokaal gevonden. Uit de wijde omgeving van Zuid-Holland waren de liefhebbers gekomen, (Voorhout, Katwijk, Lisse, Noordwijkerhout, Noordwijk, Oegstgeest, Leiden, het Westland, Sassenheim, Voorschoten, Polen etc.).
 Lees verder....Belangrijkste hoofdpunten uit "Verlies van jonge duiven", deel 2

Het uitgangspunt van deze duivenlezing van de WOWD is: "het houden van postduiven en het beoefenen van de postduivensport is alleen dan verantwoord en levensvatbaar wanneer de liefde voor de duif en de eigenwaarde, het welbevinden en de gezondheid van de duiven voorop (blijven) staan".
 Lees verder....


Een afsluiting die er mag wezen, (foto)

Zaterdag 10 september jl. werd, zoals elk jaar, het wedvluchtseizoen 2016 afgesloten met een barbecue. De leden van PV De Voorhouter en PV De Blauwband uit Sassenheim werd de gelegenheid geboden tegen een kleine vergoeding aan te schuiven bij dit gezellig samenzijn.
 Lees verder....Duiven in het nieuws, de kampioenen 2016 zijn bekend, (foto)

Duivensport Voorhout 20

Met een gezellig samenzijn op het plein voor het verenigingslokaal werd het officiële vluchtprogramma 2016 van PV de Voorhouter afgesloten. Om de inwendige mens te versterken was er gebak (Wim en Ria van de Kooy hadden dit klusje geklaard) en koffie. Onder de heerlijke geuren van gebakken vis, gesponsord en gebakken door onze eigen Kees Kuijt, kon elke aanwezige duivenliefhebber zich ook daaraan tegoed doen.
 Lees verder....


Duiven in het nieuws,

Duivensport Voorhout 19

In de aanloop naar het Nationaal Concours vanuit Fontenay Sur Eure werden mens en dier aangenaam verrast door de heerlijke en soms wat te hoge temperatuur. Tenminste als je niet aan het werk moet, voor velen is immers de vakantie periode afgelopen. Ook onze postduiven konden zich heerlijk in het zonnetje voorzien van de nodige zonvitamines.
 Lees verder....


Duiven in het nieuws,

Duivensport Voorhout 18

Dit weekend eindigen de Olympische Spelen in Rio. Talloze medailles zijn verdeeld. Naast de overwinningsroes, zijn er ook vele decepties. Gedoodverfde winnaars bleken op het moment suprême niet over die top conditie te beschikken die op dat moment geëist werd. Outsiders kwamen plotseling om het eremetaal strijden.
 Lees verder....


Duiven in het nieuws,

Duivensport Voorhout 17

Veel mensen leven tegenwoordig in een rollercoaster. Niets mag maar alles moet, men moet prestaties kunnen overleggen. Of het nu in het werk is of in een vrijetijdsbesteding. Men twijfelt wel eens of men nu werkt om te leven of leeft om te werken. Het woord genieten is inmiddels al een beetje naar de achtergrond gedrongen.
 Lees verder....


Duiven in het nieuws,

Duivensport Voorhout 16

Op dit moment zijn de Olympische Zomerspelen weer volop aan de gang. Atleten uit verschillende landen proberen weer het beste uit zichzelf te halen. Met een uitgekiende voeding en voorbereiding hopen ze op het moment suprême die topprestatie te verrichten die hun naam voor eeuwig in de Olympische annalen opgeslagen wordt.
 Lees verder....


Duiven in het nieuws,

Duivensport Voorhout 15

Vraag je aan honderd mensen wat de duivensport precies inhoudt, dan moeten de meesten het antwoord schuldig blijven. Vaak komen dan nostalgische gevoelens bovendrijven. Een man, gekleed in een openstaande stofjas beklad met duivenpoep, een klak (pet) op zijn hoofd en een sigarettenpeuk tussen zijn lippen, op de fiets met een mandje met duiven achterop naar het inkorflokaal.
 Lees verder....


De combinatie Wim & Ria van de Kooy is vitesse kampioen.
Piet van de Hulst-Wiranda pakt de 1e op Argenton,

Duivensport Voorhout 14

Het oude duivenseizoen is op een oor na gevild. Maar, voor een groot aantal duivenliefhebbers komen nu nog de vluchten waarop men kan uitblinken. Deze week werden de duiven gelost vanuit Argenton-sur-Creuse, een plaatsje in zuidelijk Frankrijk. Er werden daar zaterdag door afdeling 5 meer duiven gelost dan dat er inwoners zijn.
 Lees verder....


De "Tom" overheerst.

Een dubbele overwinning voor Piet van de Hulst-Wiranda.
De combinatie Wim & Ria van de Kooy is midfond kampioen,

Duivensport Voorhout 13

Afgelopen weekend werden er weer twee vluchten georganiseerd. Over het weer kunnen we kort zijn, de temperatuur was goed maar de zonnebril kon men rustig in huis laten. Onder een bewolkte lucht konden de duivenliefhebbers op hun gemak de thuiskomst van hun favorieten afwachten.
 Lees verder....


Super weekend voor Wim & Ria van de Kooy,

Duivensport Voorhout 12

De zomer wil maar niet vlotten. Mens en dier hebben vitamine Z(on) nodig. Hoe anders is het in de ons omringende landen. De vakantie periode is aangebroken en men reist zo snel mogelijk naar de zon om daar overigens weer in de file te staan: meer mensen hadden dezelfde plannen.
 Lees verder....Kees Kuijt en de jeugdleden pakken de eerste prijs, (foto)

Duivensport Voorhout 11

Na enkele weken van kommer en kwel, waren de weergoden deze zaterdag mens en dier welgezind. Het regende eindelijk zonnestralen. Konden de meeste vluchten de achterliggende weken niet gelost worden op het geplande tijdstip, nu werden op deze zaterdag al vroeg de duiven losgelaten.
 Lees verder....


Drie keer een eerste prijs voor Wim en Ria van de Kooy,

Duivensport Voorhout 10

Met het weer wil het de afgelopen weken niet zo vlotten. Na verscheidene zaterdagen waarin het onmogelijk was om de duiven te lossen, werden op deze zaterdag de duiven om 7.30 uur gelost vanuit het Franse Bourges.
 Lees verder....


Wim en Ria van de Kooy bezetten het hele podium, (foto)

Duivensport Voorhout 9

Het vlucht seizoen voor onze postduiven duurt zo’n beetje 5 maanden. Gedurende die tijd zijn de postduivenliefhebbers voor een groot gedeelte afhankelijk van het weer. Helaas zijn we daar de laatste weken niet mee verwend. Het lijkt wel of de natuur een verwisseling van de jaargetijden hoog in zijn vaandel heeft staan.
 Lees verder....


Africhten van de jonge duiven om verliezen te voorkomen, (foto)

Africhtingen vereniging

Door de slechte weerscondities van de afgelopen weken zijn een behoorlijk aantal africhtingen voor de jonge duiven afgelast. Om toch die jongen een behoorlijk fundament te geven voor hun verdere ontwikkeling v.w.b. hun oriëntatie, is Cees Selhorst bereid bij goed weer de duiven weg te brengen. Als u wilt weten wanneer, dient u contact op te nemen met Cees of u wordt ingelicht via de verenigings-app, mocht u die hebben.
 Lees verder....


Knappe overwinning Piet van de Hulst en pakt 1 t/m 4 op Pont St.Maxence,
Wim & Ria van de Kooy winnen de Triple Peronne wisselbeker en Kees Kuijt wint de Jan van der slot wisseltrofee, (foto)

Duivensport Voorhout 8

Het lijkt wel of de weekend weergoden de duivensport niet gunstig gezind zijn. Ook nu weer op zaterdag geen weer om de duiven op tijd te lossen vanuit Vierzon en Peronne. De oudere liefhebbers zullen wel verzuchten waar is die tijd is gebleven dat onze postduiven om 7 uur of nog eerder gelost werden.
 Lees verder....


Een kort maar zwaar vluchtje van Menen met hier en daar wat achterblijvers,

Duivensport Voorhout 7

Afgelopen week waren de weergoden ons niet gunstig gezind. Heel wat regenbuien hebben ons geteisterd. Hoewel de weersverwachtingen niet je van het waren, werden er 130 duiven door PV De Voorhouter ingezet.
 Lees verder....


Tweemaal een eerste plaats op Roye en Quievrain voor Wim en Ria van de Kooy 28 mei 2016, (foto)

Duivensport Voorhout 6

Deze week stonden er twee vluchten op het programma n.l. Blois en Peronne. De weersvooruitzichten waren niet van dien aard dat het vlekkeloze vluchten zouden worden. Zware onweersbuien en veel regen boven de losplaatsen versterkten die mening.
 Lees verder....


Jan Nijgh pakt eerste op Nanteuil le Haudouin en bloemen voor Combinatie v.d. Kooy-Wiegmans 21 mei 2016, (foto)

Duivensport Voorhout 5

Was het vorige week een pittige vlucht voor onze duiven, dit keer waren de voorspellingen voor zaterdag een stuk gunstiger. Een zuidwesten wind en een lekker temperatuurtje om onze duiven af te wachten. ’s Morgens waren de verwachtingen van de duivenliefhebbers positief.
 Lees verder....


Wim & Ria van de Kooy winnen de eerste midfondvlucht Pt.St.Maxcense van 15 mei 2016, (foto)

Duivensport Voorhout 4

Wat een wereld van verschil. Konden de postduivenliefhebbers afgelopen zaterdag de duiven opwachten in korte broek en met een flinke hoeveelheid zonnebrandcrème gesmeerd, hoe anders is het een week later. De truien weer uit de kast gehaald en een lange broek aangetrokken. Of de postduiven bezwaar hebben tegen een iets kouder weer, lijkt mij niet.
 Lees verder....


Bram van der Vijver wint Bevijdingsbeker 2016, (foto)

Duivensport Voorhout 3

Zoals de meeste Nederlanders wel weten is de duif het symbool van de vrede. Vooral witte duiven spelen hierin een hoofdrol. Wat minder bekend is dat de postduif ook in oorlogen een belangrijke rol heeft gespeeld. Eén van de bekendste en misschien wel de aller-beroemdste is Cher Ami.
 Lees verder....


Wim & Ria van de Kooy winnen met overmacht Moeskroen-Menen van 30 april 2016, (foto)

Duivensport Voorhout 2

Zaterdag 30 april stonden onze duiven nogmaals in Moeskroen-Menen. De weersvooruitzichten waren voor de westkant van Nederland prima. Om 8.00 uur snerpte het fluitje van de lossingsverantwoordelijke, ten teken dat de manden konden worden opengedaan. De 15.818 duiven, waaronder 189 postduiven uit Voorhout, konden aan hun terugreis beginnen. De wind was west tot noordwest.
 Lees verder....


Kees Kuijt wint Moeskroen-Menen van 23 april 2016, (foto)

Duivensport Voorhout 1

Op zaterdag 23 april stond voor de duivenliefhebbers uit Voorhout een duivenvlucht op het programma vanuit Menen, een plaatsje in de provincie West Vlaanderen, België. Deze derde vlucht werd gelost om 9.45 uur en de duiven hadden bij vertrek de wind 20 km/u tegen.
 Lees verder....Ivo van der Lee wint Oranjevlucht 2015, (foto)

De kleinste wint

Traditiegetrouw worden de activiteiten van de Voorhoutse Oranjevereniging al sinds 1990 gestart met de zogenaamde Oranjevlucht. Door het slechte weer van zaterdagmorgen 5 september dreigde het geheel in mineur te eindigen voordat er één wiekslag gevlogen was, maar gelukkig klaarde het na de middag op en konden de duiven toch onder goede vliegcondities de weg naar huis aanvaarden.
 Lees verder....Piet van de Hulst-Wiranda wint Troyes afdeling 17, (foto)

Liefhebber van de eenvoud

Elke liefhebber uit de Bollenstreek kent hem. De man die op zijn eigen manier al meer dan 40 jaar duivenliefhebber is en elk jaar een aantal verrassende uitslagen neer zet. Zo ook op 29 augustus vanuit Troyes, op één van de verste afstanden van afdeling 17.
 Lees verder....


Stan Collé op Hokbezoek bij Michel Verweij en Peter de Haan, (foto)

Op de NPO jeugddag in Houten, waar ik met mijn coördinator Ivo naartoe ben gegaan, heb ik een loting voor een hokbezoek bij Michel Verweij en Peter de Haan gewonnen. Donderdag 16 april ben ik naar de liefhebbers toegegaan.
 Lees verder....Ria en Wim van de Kooy, snelste vanuit Moeskroen-Menen, rayon Bollenstreek, (foto)

Afdeling 12

Midden in het hartje van Voorhout, een plaatsje vlakbij Leiden, woont Wim van de Kooy met zijn Ria. Een duivenmindend echtpaar. Samen de duivensport beoefenen is voor vele duiven- coaches een droom. Samen beleven ze er veel sportgenoegen aan.
 Lees verder....